Näst sista veckan.

Då har vi gjort tre dagar av fyra på denna näst sista vecka i Uganda/Mbarara. På fredag är det långfredagen, så då "firas" det här nere ordentligt, så vi är lediga..

Vi har måndag och tisdag varit på kirurgavdelningen, vilket har varit både intressant och fruktansvärt.
Många av patienterna har både stora och smärtsamma sår och återigen finns det ingen smärtlindring att ge dom utöver den dagliga doseringen. Så ni kan ju tänka er vilken smärta patienter känner när när sjuksköterskan ska tvätta rent såret på en patient med hela armen brändskadad så att ben och ligamenten syns eller när doktorn vill försöka få en pojke som blivit träffad av blixten så hela benen och fötterna är totalt skinnflådda att stå på benen. AJ!
Det är verkligen inte lätt att stå bredvid och se, men som Eric skrev i ett tidigare inlägg, man får bara finnas där och trösta...

Onsdagen skulle vi åkt ut med communitycare, de åker runt till olika distrikt i Mbarara och informerar och lär ut om hälsa och livsstil. Men eftersom det regnade här idag så bestämmer sig patienterna att stanna hemma istället och gräva:P. Så vi åkte med till ett Health center istället. Som kan jämföras med en "lättare vårdcentral" i Sverige.

Om två veckor är vi hemma igen, va fort det går!

/Amanda

Kommentarer
Postat av: Jossan

Nemen titta vilken fin bild jag har tagit på er, lätt fotografen som gör att ni e såååå söta hihi ;)

Puss på er från andra sidan korridoren!

2011-04-20 @ 18:01:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0